Hur blir man registrerad utan sms/mail?

Anledningen till att du inte fått ett sms/mail kan vara att din organisation lagt in felaktig mailadress eller mobilnummer, ta kontakt med din organisation för att få medlemskoden. Följ sedan stegen nedan.

Steg 1
Har du inte fått ett sms/mail från din organisation, laddar du ner appen Cardskipper ifrån Google Play / App Store.

Ladda ner Cardskipper på appstore   Ladda ner Cardskipper på appstore

Steg 2
Öppna upp appen som du installerat på din enhet, tryck sedan på ‘Logga in’.

Logga in i appen   Logga in i appen

Steg 3
Tryck sedan på ‘Lägg till medlemskap’.

Lägg till medlemskap   Lägg till medlemskap

Steg 4
I fältet ‘Medlemskod’ anger du den kod som du fick av din organisation, fyll sedan i födelsedatumet för personen vars medlemskort du ska lägga till/skapa konto för.

Ange medlemskod   Ange medlemskod

Steg 5
Fyll sedan i kontouppgifter för ditt Cardskipperkonto. Det du anger här kommer att vara dina inloggningsuppgifter.

Fyll i kontouppgifter